Complits els 14 anys, els xics i xiques comencen a treballar en la Unitat Esculta.

Aquest és un moment crucial per a les idees, els interrogants i les ambicions. Els xics i les xiques comencen a perfilar la seua personalitat definitiva.

El grupo cobra enorme importancia y se hacen hombres y mujeres activos. No aceptan el ocio pasivo y dirigido que se oferta a los jóvenes. Elaboran sus propios proyectos, abiertos al servicio comunitario, se abren a la sociedad y afianzan su pertenencia y su responsabilidad ciudadana.

Conceben els seus propis “projectes de canvi”. Són ells i elles els vertaders protagonistes del seu futur. Conceben la “Empresa o Proyecto” desde la idea hasta la ejecución, con la mera supervisión del educador adulto. Se responsabilizan de sus acciones y se impulsan en su propia motivación.

Comencen a plantejar-se la seua formació professional i a fixar-se reptes. Es fan conscients que els estudis són el més important de les seues vides en aquest moment, sense deixar de costat també les seues aspiracions socials i les seues ganes de divertir-se de manera saludable. La cura de la salut cobra una gran importància en aquesta etapa per a convertir-se en un adult sa.

CE17