Obrir/Tancar Menú Scouts Valencians és una Federació de xiquets/as i joves compromesos lliure i voluntàriament, orientada per adults compromesos en el servici educatiu permanent i al desenvolupament integral de les persones, potenciant principalment el sentit de la llibertat i de la responsabilitat, segons l'Escoltisme com a estil d'educació i adoptant els Fins, Principis i el Mètode Scout iniciat per Baden Powell, adaptant-los a la nostra realitat sociocultural.

El passat 20 i 21 de Novembre la branca Scout va celebrar la seua primera activitat autonòmica de la Ronda Solar 2021-2022 i que correspon, com és habitual, al Curs de Guies. A l'activitat van assistir 153 educands i 46 Scouters de 23 grups diferents, la qual cosa ha suposat una gran volta a les activitats federatives després de la pandèmia.

Les activitats, que van començar el boirós dissabte i es van prolongar fins al diumenge vesprada en l'Alberg El Teularet, Navalón, van estar enfocades a ensenyar diferents tècniques bàsiques scout. Els nostres Guies i Subguies van aprendre quina és la seua funció dins de la patrulla i de la tropa. Tècniques de resolució de conflictes, com funciona el Sistema de Patrulles, Activitats cooperatives, tècniques d'avaluació, iniciativa…

Pese al clima típic de la data i el lloc, i a la falta de temps en algunes ocasions, l'experiència viscuda tant pels scouts com pels scouters es va catalogar de molt positiva, tant que per a l'Intertropes que se celebrarà al febrer s'espera una gran assistència… Us esperem a tots!

Escriu un comentari:

*

La seua adreça de correu electrònic no serà publicada.

Aquest lloc usa Akismet per a reduir el spam. Aprén com es processen les dades dels teus comentaris.