Obrir/Tancar Menú Scouts Valencians és una Federació de xiquets/as i joves compromesos lliure i voluntàriament, orientada per adults compromesos en el servici educatiu permanent i al desenvolupament integral de les persones, potenciant principalment el sentit de la llibertat i de la responsabilitat, segons l'Escoltisme com a estil d'educació i adoptant els Fins, Principis i el Mètode Scout iniciat per Baden Powell, adaptant-los a la nostra realitat sociocultural.

Estimats i estimades scouts de la nostra Federació.

Com sabeu i a causa de l'emergència humanitària que estem vivint hui dia a Ucraïna, des de Scouts Valencians volem oferir tot el suport i ajuda que siga a la nostra mà per a intentar que les persones que estan sent afectades per aquest conflicte puguen intentar viure aquesta situació de la forma més digna possible. És per això que us instem a participar localment en diverses accions d'ajuda situades a Castelló, València i Alacant.

Sobre la recepció de l'ajuda per part dels afectats; és cert que actualment existeixen diferents campaments de refugiats situats a Romania com a Polònia, això facilita la recepció del material, ja que enviar-ho dins d'Ucraïna és inviable.

L’acció es realitzarà en col·laboració amb la FEV, Federació d'Escoltisme Valencià, amb l'objectiu poder tindre més presència i repercussió en les accions.

A Alacant trobem amics d'Ucraïna que s'està mobilitzant en ajuda al poble ucraïnés. Està entitat intenta fer recollida de roba aliments i mantes per a portar-los directament als afectats. Ací teniu el contacte directe per a posar-vos en marxa en les recollides organitzades en els grups d'Alacant.

Associació dels ucraïnesos d'Alacant «Slavútych»

Adreça: Alacant, c/ Carlos Soler, 57, izda, Mutxamel

Correu: slavutichua@hotmail.com

Telèfon: 965953446, 626283317

AMICS D'Ucraïna

Tel.: +34 653631597

Email:       info@amigosdeucrania.com

Web: https://www.lexdixit.es/amigos-de-ucrania/

A València teniu accés a persones scouts que estan fent recollides de material per a enviar a Ucraïna. Pavlo és un ucraïnés pertanyent a un grup scout de València està al càrrec de la recollida de material ja siga mantes material metge amb poden ser ibuprofeno o paracetamol anticoagulants, antiestamínics i elements per a cobrir les necessitats més bàsiques ací teniu el Facebook per a poder contactar amb ell, saber on estan situats i poder organitzar les vostres recollides locals.

Пласт Іспанія / Plast España / Scouts ucranianos en España

Facebook:          https://www.facebook.com/PlastValencia/

Telèfon: 640 01 74 21

Ubicació:        https://maps.app.goo.gl/rXXtQunfMm6t2j3z8

Fundació Junts per la Vida https://www.juntosporlavida.org/

A Castelló existeixen diferents punts en els quals es pot ajudar, ja siga amb tots els estris que cobreix necessitats bàsiques com a mantes, aliment no perible. Us deixem el contacte de l'associació d'ucraïnesos per a conéixer més.

Associació dels ucraïnesos de Castelló «Kalyna»

Adreça: Castelló, c/ Ramon i Cajal, 2, baix

Correu: aucp.kalyna@gmail.com

Telèfon: 964225272, 610426756, 610426755

És cert que els metges estan en els camps els campaments de refugiats tant a Polònia com a Romania, necessiten cert material específic per a poder atendre les persones que són allí. Les persones del carrer molt complicat que puguem arribar a aconseguir aquest material, no obstant això si sou personal sanitari i podeu accedir a ell, feu-nos-ho saber i us enviarem una llista de coses que necessiten bàsiques per a poder enviar les també cap a allí.

D'altra banda i per a finalitzar, les ONG s'han posat en marxa per a traure a tots els xiquets i adolescents d'Ucraïna en el menor temps possible. Centenars de xiquets arribaran a la Comunitat Valenciana tant a Castelló com València i Alacant per això que cas que siga possible i/o conegueu a algú que puga acollir a xiquets i xiquetes ucraïnesos es pose en contacte directe amb aquestes persones.

A més, per a garantir que aquests xiquets puguen estar de la forma més digna possible, com a grups scouts podem oferir una alternativa d'oci de jocs de distensió per a aquests xiquets i xiquetes de manera puntual setmanal en el període de temps que dure l'acolliment per part de la Comunitat Valenciana d'aquestes personetes. Us animem a dur a terme aquest voluntariat encaridament.

En aquest cas volem que pugueu compartir totes les accions que us arriben al llarg d'aquesta setmana pels diferents canals de WhatsApp o per correu, perquè puguem estar atents i advertits de totes les accions que es poden realitzar des de la Comunitat Valenciana als quals puguem participar com a grups scouts locals i com a Federació per a oferir l'ajuda més real i més precisa a les persones ucraïneses.

La Federació actuarà com a paraigua de totes les accions que realitzeu a nivell local, per a això us facilitem el material necessari comunicatiu i visual.

Escriu un comentari:

*

La seua adreça de correu electrònic no serà publicada.

Aquest lloc usa Akismet per a reduir el spam. Aprén com es processen les dades dels teus comentaris.