Abrir/Cerrar Menú Scouts Valencians es una Federación de niños/as y jóvenes comprometidos libre y voluntariamente, orientada por adultos comprometidos en el servicio educativo permanente y al desarrollo integral de las personas, potenciando principalmente el sentido de la libertad y de la responsabilidad, según el Escultismo como estilo de educación y adoptando los Fines, Principios y el Método Scout iniciado por Baden Powell, adaptándolos a nuestra realidad sociocultural.

Un any més , i ja en són més de trenta, el GRUP SCOUT MAFEKING D’ONTINYENT participa activament en la festa de sant Antoni.
EL cap de setmana festiu va començar el passat divendres 23 de gener quan José Antonio Calabuig Oviedo, regidor de cultura, biblioteca i museu; María Virtudes Gonzalez Hernández, regidora d’igualtat, sanitat i consum de l’Ajuntament d’Ontinyent; Pere Morant i Montés, comissari de l’exposició; i Juan Melchor Seguí Sarrio rector-plebà de l’Assumpció de santa Maria van inaugurar l’exposició “pobles abandonats”. Després del tradicional tall de cinta era Luis del Romero Renau, professor del departament de Geografia de la Universitat de València, qui ens va explicar als assistents el contingut de l’exposició, presentar-nos Recartografías.
El dissabte 24 de bon matí el MAFEKING D’ONTINYENT va col·laborar amb la festa muntant una de les quatre fogueres i mostrant al públic la construcció d’un foc de consell. A més aquest any i després de l’esmorzar s’obria l’horari de visites de l’exposició la qual al llarg de tot el dissabte i diumenge l’exposició ha estat oberta amb una gran afluència de visitants, especialment el dissabte de vesprada.
Donar les gràcies a tots el visitants i els esperem el proper any on el MAFEKING D’ONTINYENT seguirem ajudant a la Comissió de festes a fer festa a l’Ermiteta.

mafeking-santantoni_1

ADJUNTEM

Fotografia inaugura001: d’esquerra a dreta el rector-plebà, el comissari de l’exposició, el regidor de cultura
Fotografia inaugura002: d’esquerra a dreta la regidora d’igualtat, el regidor de cultura, el professor Luis del Romero, membres dels comité de Grup i el rector-plebà

GRUP SCOUT MAFEKING D’ONTINYENT

El GRUP SCOUT MAFEKING D’ONTINYENT porta més de 40 anys practicant i fomentant l’Escoltisme a la ciutat d’Ontinyent, pertany a Scouts Valencians qui forma part d’ASDE-Scouts de España i que està reconeguda com a membre de l’Organització Mundial del Moviment Scout.
En l’àmbit local destaca la col·laboració amb la Comissió de les Festes de Sant Antoni amb la realització des de l’any 1983 d’una exposició, així com en la construcció d’una de les fogueres de Sant Antoni i amb jocs per al xiquets i xiquetes. Més recentment com a membres del CLJO participem amb un gran èxit a la matinal infantil de la festivitat del 9 d’octubre al barri del Llombo.

mafeking-santantoni

RECATOGRAFÍAS

Recartografías és una associació sense ànim de lucre dedicada a l’estudi de pobles abandonats. Realitzen publicacions, excursions, exposicions i recerca en general sobre la història de pobles abandonats, especialment de Teruel, però també d’altres territoris rurals.
L’objectiu que perseguim amb aquesta associació és difondre i estudiar la història i el patrimoni d’aquests espais que han desaparegut en alguns casos fins a de els mapes. En definitiva es tracta de tornar a posar les «x» en el mapa.

Escribe un comentario:

*

Su dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.