GENERAL

Des de quin moment compten les hores de pràctiques? (MAT /DAT)

 • El procés de pràctiques comença una vegada se supere el 35% del curs. Normalment, en el curs MAT, es correspon a després dels Metodològics.
 • El propi procés de pràctiques s'inicia quan s'obtinga el vistiplau per part de la OF del document d'Inici de Pràctiques (mai abans).

A partir de quina edat es pot matricular un alumne? (MAT /DAT)

 • Requisit per al MAT: tindre complits els 18 anys en el moment de la matrícula del curs.
 • Requisit per al DAT: tindre superada i acreditada l'etapa MAT.

Quantes hores ha de tindre la memòria MAT?

 • 160 hores de les quals, 25 es compten per al desenvolupament de la memòria el que les converteix en 135 hores d'activitats amb educands (no es poden incloure reunions de Kraal, ni de secció, compra de material, etc).

Quantes hores de pràctiques cal realitzar en el DAT?

 • Per a acabar el període de pràctiques, has d'acumular 120h com a mínim.
 • Tens dues opcions per a aconseguir complir el teu objectiu:
  • Versió llarga
   a. 25h. Gran activitat d'un dia. (olimpíades, jornada de
   col·laboració amb una altra entitat…)
   b. 35h. Acampada de cap de setmana (2 dies).
   c. 60h. Campament de setmana santa/pasqua (4 dies).
   Tot el que suposa un campament de 4 dies, incloent la gestió i preparació prèvia, el moment del campament i tot el treball posterior.
  • Versió “curta”
   a. 120h. Campament de 15 dies: tot el que suposa un campament d'estiu, incloent la gestió i preparació prèvia, el moment del campament i tot el treball posterior.

Quina titulació ha de tindre el tutor/a de MAT i DAT?

 • Tutor de MAT: ha de posseir la titulació DAT o superior.
 • Tutor de DAT: ha de posseir la titulació DAT o superior.

A quantes persones es pot tutoritzar alhora, i si poden ser combinades, és a dir, puc tutoritzar a un MAT i un DAT alhora?

 • El tutor de pràctiques d'un MAT només podrà acollir a 2 alumnes alhora per a realitzar el seguiment adequat i emplenar el document del tutor (obligatori presentar juntament amb la memòria i el document de finalització de pràctiques).

Quins documents he d'entregar en acabar el curs? On els puc trobar?

Quant temps tinc per a entregar la memòria? (MAT/DAT)

 • 2 anys i 6 mesos des de la finalització de l'últim mòdul del curs. (Es recomana entregar-la en finalitzar les pràctiques per a aconseguir la titulació oficial al més prompte possible).

Quant temps tardaré a saber si la meua memòria és apta des que l'envie per a la seua correcció?

 • En rebre la memòria, la persona encarregada contactarà amb l'alumne amb un “rebut” per a confirmar-lo. En aqueix moment, es passa a un membre de la comissió avaluadora que es posarà en contacte directament amb l'alumnat en cas de modificacions o rectificació o, en defecte d'això i si tot està correcte, passarà a ser validada contrastant la informació corresponent amb l'assistència i les activitats aptes de la plataforma virtual. En el moment en què tot està ok, s'informa l'alumne i es tramita amb l'IVAJ. Depenent de les dates, sol tardar uns 15 dies aproximadament en la recepció del títol. En conclusió, un mes després del seu lliurament en casos normals.

Quant temps tardaré a obtindre el títol? Com ho rebré?

 • El títol sol tardar uns 15 dies des que es tramita fins que es rep de manera digital en l'oficina. En aqueix moment, es dona registre d'entrada i es reenvia a l'alumne per correu electrònic al compte que va notificar en el moment de matrícula del curs.

A qui em dirigisc si tinc un dubte o consulta que no està resolta en els Dubtes Freqüents - FAQs?

COVID

Compten les activitats en línia realitzades durant el confinament com a pràctiques per als alumnes del MAT?

 • No, ja que, en estar en Estat d'Alarma, els terminis se suspenen i el propi IVAJ no ens ho permet. En canvi, si es participa en un Campament Urbà (nova modalitat per a activitats) si que compten perquè estan realitzant-se amb educands.

Cal tindre el MAT acabat per a fer el curs de COVID de l'IVAJ?

 • No. Per als futurs MAT es tindrà en compte i s'inclourà dins de la pròpia programació dels continguts. Per a aquells que ho hagen cursat i estiguen en període de pràctiques o ja siguen posseïdors d'aquesta titulació, se'ls oferirà la possibilitat de realitzar-ho.